Ga naar de inhoud

Janneke – Triathlon Bond

Reflectie en verandering in de sport

Mijn naam is Janneke en ik werk als projectleider bij de Nederlandse Triathlon Bond. Al snel na de start van mijn opdracht realiseerde ik mij dat sportbonden, samen met de sportaanbieders, de motor zijn van het sportplezier met grote maatschappelijke impact! Toch heeft de sportsector veel uitdagingen en kunnen een groot aantal sportverenigingen en wedstrijdorganisaties het hoofd (nu of in de nabije toekomst) niet meer boven water houden. Om die reden en vanwege de grote maatschappelijke waarde van sport heeft het Ministerie van VWS het Sportakkoord II opgesteld. Hierin staan nieuwe doelen en afspraken waarbij een kentering noodzakelijk wordt gesteld in anders denken, werken en intensiever samenwerken.

Bij de NTB werk ik als Projectleider Dienstverlening en in deze rol zorg ik voor reflectie en verandering. Op dit moment inventariseer en evalueer ik de huidige processen en dienstverlening van de NTB. Daarnaast benader ik de achterban en ben ik een luisterend oor, vraag de behoeftes uit, bespreek de uitdagingen en welke meerwaarde de bond hierin kan bieden. Ook ben ik aanwezig bij bijeenkomsten met provincies, gemeentes en andere sportbonden om samenwerkingen tot stand te brengen.

Ik kom ‘van buiten’ de (triathlon)sport, hierdoor kan ik een nieuwe frisse blik geven op en vragen blijven stellen bij de huidige manier van werken. Zoals in het Sportakkoord omschreven is het ook binnen de combiduursport nodig om anders te denken en (samen) te werken. Ik vind het leuk en uitdagend om bezig te zijn met deze vernieuwing en hierin het team en de achterban mee te krijgen. Het typeert mij om vragen te blijven stellen, te reflecteren en buiten gebaande paden te stappen voor verandering. Deze eigenschappen kan ik goed inzetten bij mijn opdracht en verder ontwikkelen met behulp van de coaching en het opleidingsprogramma van Ztorm.

Het is inspirerend en motiverend om te werken op het Sportcentrum Papendal. Hier trainen (aanstormende) toptalenten, werken medewerkers van NOC*NSF en verschillende sportbonden en -federaties. Het ligt op een prachtige locatie, verscholen in de bossen van de Veluwe: de ideale plek om na werk te gaan fietsen of (hard)lopen!

Janneke Smalbroek

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

30 apr 2024

Ghislaine – UWV Amsterdam

Lees verder

22 mrt 2024

Thom -Youz, Parnassia Groep

Lees verder

08 feb 2024

Sybe – Hoogheemraadschap van Delfland

Lees verder