Ga naar de inhoud

Tijn – DCMR – Schiedam

Inmiddels ben ik alweer een jaar werkzaam bij Ztorm. Na mijn opdrachten bij HoloMoves en The Healthcare Innovation Centre (THINC.), heb ik de afgelopen drie maanden als consultant op de afdeling financiën en inkoop het inkoopproces binnen DCMR onder de loep genomen. Dit is een onderwerp waarvan ik met mijn medisch-wetenschappelijke achtergrond een jaar geleden niet had verwacht dat het onderdeel van mijn werk zou zijn. Ik vond het bijzonder om te ervaren hoe snel ik me in korte tijd de materie eigen heb kunnen maken en wat voor toegevoegde waarde een frisse blik kan zijn voor zo’n organisatie. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat jezelf op zo’n manier in het diepe gooien dé manier is om het snelst te leren en groeien.

Tijdens mijn opdracht bij DCMR werkte ik als onafhankelijke schakel tussen iedereen die betrokken was bij het inkoopproces. Denk hierbij aan team-/unitmanagers, inkoopmedewerkers, financial controllers en functioneel beheerders. Mijn taak was om te onderzoeken wat er in hun ogen verbeterd kan worden. Aan de hand hiervan deed ik aanbevelingen waarmee het proces vernieuwd en verbeterd kon worden. Het was interessant om te merken dat iedereen een ander belang bij het inkoopproces heeft. Waar de één zo veel mogelijk ontlast wil worden bij het plaatsen van een bestelling, houdt een ander in de gaten of bepaalde bestellingen rechtmatig plaatsvinden. Hoe smeed je daar een goedlopend proces van waarbij iedereen net zo gemotiveerd is om het op de juiste manier uit te voeren? Deze vraag stelde ik mezelf voortdurend.

Een mooi en nuttig inzicht voor mij was dat de opdracht veel meer vroeg van mijn analytische en communicatieve vaardigheden dan kennis over financiën en inkopen. Dit biedt houvast voor de toekomst, en het bewijst dat je met je eigen competenties op een breder vlak kan bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing dan je misschien zelf denkt. Met deze instelling ga ik ook vol enthousiasme beginnen aan mijn volgende opdracht bij Dienst Toeslagen. 

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

11 jun 2024

Ztorm bundelt krachten met de Federatie voor Gezondheid voor een gezonde samenleving

Lees verder

10 mei 2024

Janneke – Triathlon Bond

Lees verder

30 apr 2024

Ghislaine – UWV Amsterdam

Lees verder