Ga naar de inhoud

Ghislaine – UWV Amsterdam

Een blik achter de schermen: Mijn reis bij het UWV

Ik ben Ghislaine Wols en ik neem je graag mee op mijn reis als adviseur HR bij het UWV in Amsterdam. Mijn tijd bij het UWV daagt me niet alleen uit op professioneel vlak, maar geeft mij ook een dieper inzicht in het belangrijke maatschappelijke werk dat het UWV verricht.

Het UWV, oftewel het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, speelt een cruciale rol in onze samenleving door de uitvoering van werknemersverzekeringen te verzorgen. Daarnaast biedt het UWV belangrijke arbeidsmarkt- en gegevensdiensten die essentieel zijn voor het functioneren van ons sociale vangnet en de arbeidsmarkt. Ik ben trots om deel uit te maken van deze missie!

Als Adviseur HR werk ik aan het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers kunnen gedijen, wat direct bijdraagt aan het welzijn van mensen in onze samenleving. Door het implementeren van HR-initiatieven die de organisatiedoelstellingen ondersteunen, draag ik bij aan het verzekeren van een stabiele en productieve arbeidsmarkt. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig met het optimaliseren van het recruitmentproces, het implementeren van initiatieven omtrent diversiteit en inclusiviteit en voer ik gesprekken met verschillende afdelingen over de cultuur die er heerst.  

Mijn opdracht bij het UWV omvat een aanzienlijk verandercomponent. Ik werk aan het initiëren en begeleiden van veranderingen die nodig zijn om de organisatie voor te bereiden op de uitdagingen van morgen. Dit omvat het herzien van bestaande processen, het introduceren van innovatieve oplossingen en het bevorderen van een cultuur van continue verbetering en groei.

Mijn dagen zijn gevarieerd en dynamisch. Van het analyseren van personeelsbehoeften en het ontwerpen van trainingsprogramma’s tot het adviseren van het management over HR-vraagstukken, elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Een typische week omvat overleg met diverse belanghebbenden, het implementeren van strategische plannen en het monitoren van de voortgang van HR-initiatieven.

Wat ik toevoeg aan mijn rol gaat verder dan mijn professionele ervaring en opleiding. Mijn passie voor het begrijpen van menselijk gedrag en mijn achtergrond in strategisch management stellen mij in staat om een unieke benadering te bieden voor het oplossen van complexe problemen. Mijn leiderschap en executiekracht komen tot uiting in mijn vastberadenheid om een positieve impact te maken en een omgeving te creëren waarin medewerkers kunnen excelleren en groeien.

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

10 mei 2024

Janneke – Triathlon Bond

Lees verder

22 mrt 2024

Thom -Youz, Parnassia Groep

Lees verder

08 feb 2024

Sybe – Hoogheemraadschap van Delfland

Lees verder