Ga naar de inhoud

Fleur – Ministerie van BZ

We leven nu in een digitale wereld. Vroeger werd informatie gearchiveerd door archiefmedewerkers. Maar nu, met veel digitale documenten en data, wordt van individuele ambtenaren verwacht dat ze hun eigen informatie beheren. Het Team Informatiehuishouding waar ik gestart ben, heeft als doel om ambtenaren en afdelingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken te adviseren hoe ze dat het beste kunnen doen.

Onder meer de toeslagenaffaire heeft aangetoond dat de informatiehuishouding moest worden verbeterd en mede daardoor is het besluit genomen dat de informatiehuishouding rijksbreed structureel beter op orde gebracht moet worden. Om dit te waarborgen is het ook noodzakelijk om het team IHH bij het ministerie uit te breiden.

Naast mijn rol als IHH-er heb ik ook de opdracht gekregen om op een “andere” manier jong talent aan te trekken door middel van het organiseren van een traineeship. Door eerst zelf deze functie te verkennen, probeer ik een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de functie. Vervolgens zal ik samen met Ztorm en het Ministerie van Buitenlandse Zaken met mijn ervaringen en frisse blik als jong talent een traineeprogramma opzetten en de juiste personen selecteren voor deze leuke functie en het team.
Hierbij wil ik ook echt mijn eigen verwondering tijdens het inwerken meenemen om deze starters adequaat te begeleiden en hen de ruimte te geven om van mijn ervaringen te leren.

Het maatschappelijk doel is het veiligstellen, verstrekken en verbeteren van de duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie. Op deze wijze kunnen het parlement en burgers beter van informatie worden voorzien. Het is voor mij waardevol om daar zelf en met nieuwe talenten een bijdrage aan te leveren!

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

08 feb 2024

Sybe – Hoogheemraadschap van Delfland

Lees verder

22 jan 2024

Thom -Youz, Parnassia Groep

Lees verder

13 okt 2023

Aimée – Stichting ZO!

Lees verder