Ga naar de inhoud

Traineeship vernieuwing overheid

Word Ztormer en vernieuw in ons traineeship de overheid

Wil jij een start of doorstart maken binnen de overheid of het publieke domein? Wil jij je graag inzetten voor het maatschappelijk belang? Durf jij de leiding te nemen in projecten bij de overheid daar waar een verandering mag plaatsvinden? Meld je dan aan voor het traineeship van Ztorm en ga bijdragen aan het vernieuwen van een gemeente, ministerie, waterschap, omgevingsdienst of sportbond.

 

Voordelen van het overheid traineeship:

  • Je gaat aan de slag bij een publieke organisatie bij jou in de buurt.
  • Je krijgt bij ons de kans om te ontdekken welke thema’s jij interessant vindt.
  • Je krijgt een trainingsprogramma van 60 dagdelen gericht op persoonlijke ontwikkeling.
  • Je krijgt je eigen personal coach die jou ondersteunt wanneer dat nodig is.
  • Je krijgt direct een uitstekend salaris, pensioen en de opleiding wordt voor jou betaald.

 

Welke rol je ook gaat vervullen, projectleider, junior manager of regisseur van een veranderopgave; jij mag de kar trekken. De thema’s waar je aan gaat werken stemmen we af met jou. Zin om met informatie en data aan de slag te gaan? Wil jij bijdragen aan de energietransitie? Een project rond AI of digitalisering? Het sociaal domein vernieuwen? Of processen van overheidsdiensten verbeteren of klantgerichter organiseren? Bij Ztorm komt het allemaal voorbij.

 

Meer interesse in de zorg? Check dan ons traineeship voor de zorg.

Wie ben jij?

Een nieuwsgierige vernieuwer met de ambitie om de overheid, gemeenten en maatschappelijke organisaties in hun kracht te zetten. Je kiest er bewust voor om jouw talenten in te zetten voor vernieuwing. Je bent er klaar voor om met onze begeleiding de verantwoordelijkheid te krijgen om boeiende projecten en veranderopgaven ter realiseren. Jij bent:

  • een generalist met een sterke drive voor maatschappelijke thema’s;
  • een energieke en resultaatgerichte aanpakker;
  • een verbindende tolk die mensen voor zich weet te winnen;
  • leergierig en met name gericht op persoonlijke ontwikkeling;

 

Heb je een hbo- of wo-opleiding afgerond en 0 tot 2 jaar werkervaring? Welke opleiding vinden we minder belangrijk maar denk aan Bestuurkunde, Organisatiewetenschappen, Bedrijfskunde, Geschiedenis of..?

Adviseur Informatie bij het ministerie van BZ

“Dankzij het veiligstellen, verstrekken en verbeteren van de duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie, kunnen het parlement en burgers beter van informatie worden voorzien. Het is voor mij waardevol om daar zelf en met nieuwe talenten een bijdrage aan te leveren!”

Fleur Willekens, trainee bij Ztorm

Waar ga je aan werken in het traineeship?

Waar ga je aan werken in het traineeship?

 

Je werkt aan één of meerdere opdrachten binnen de overheid, een gemeente of maatschappelijke organisatie. Welke opdracht(en) dit worden, bepalen we samen met jou. Zeker is dat je een opdracht mag doen mét eigen verantwoordelijkheid; bijvoorbeeld als projectleider, junior manager of regisseur. De thema’s waar je aan werkt, verschillen per opdracht. Hieronder slechts een greep uit voorbeeldopdrachten die bij Ztorm voor kunnen komen:

 

Projectleider digitalisering en/of informatiemanagement

In dit soort opdrachten kom je als Ztormer te werken op het snijvlak van digitalisering, automatisering en (data) gestuurd werken. Wij stomen jou klaar om als informatieadviseur of stroomversneller op digitaliseringsvraagstukken aan de slag te gaan. Je bent eigenlijk een ‘tolk’ die in staat is om niet alleen van gegevens informatie te maken, maar ook als verbinder tussen teams, techniek en management te schakelen en mensen te trainen. Zodat informatie op en veilige manier beschikbaar is voor de eigen organisatie, de burger en alle stakeholders.

 

Beleidsadviseur WMO voor een publieke organisatie of stichting

Als Ztormer kom je te werken voor een regionaal samenwerkingsverband van gemeenten die adviseren over regionaal beleid. Zij bereidt regionale besluitvorming voor op het gebied van de Wmo, gezondheid, volwassenen- en cultuureducatie, bibliotheekwerk en doelgroepenvervoer. Via de Wmo kunnen inwoners ondersteuning aanvragen in de vorm van huishoudelijke hulp, dagbesteding en begeleiding thuis. Hieronder valt ook het doelgroepenvervoer. Als Ztormer onderhoud jij, samen met de andere beleidsadviseurs, het contact met de gemeenten en met de aanbieders van voorzieningen. Je adviseert over contracten met de aanbieders, over de inkoop, over innovatie en kwaliteit.

 

Regionaal vormgeven aan de energietransitie

Ztormers maken graag impact op mens en maatschappij. De energietransitie is hier een prachtig voorbeeld van. Ztormers worden met regelmaat ingezet om op dit thema voor maatschappelijke organisaties, als verbinder, beleidsmaker of projectleider een bijdrage te leveren aan deze grote opgave. Hiervoor is het belangrijk dat jouw hart groen klopt en je een passie of achtergrond hebt voor duurzaamheidsvraagstukken.

 

Kortom: mogelijkheden genoeg om te werken aan opdrachten waar jij warm voor loopt. Sta je open voor opdrachten in de overheid én in de zorg dan kan dat ook. Klik hiervoor meer informatie over ons traineeship binnen de zorg.

Strategisch adviseur bij het waterschap van Delfland

“In deze maatschappelijke rol draag ik bij aan het vernieuwen van het waterbeheer in Nederland met een focus op toezicht en handhaving.”

Sybe Rooijers, trainee bij Ztorm

Hoe zijn wij van waarde afgestemd op de overheid en publieke sector

In anderhalf jaar ontplooi jij je tot de krachtige leider en vernieuwer van de overheid die je diep van binnen al bent. Dat doe je samen met je mede-Ztormers waarmee je samen veel gaat leren in het traineeship Maatschappelijke Vernieuwing. Om de week staat er een gezamenlijke ontwikkeldag op de planning.

 

Ons ontwikkelprogramma bestaat uit drie leerlijnen: leiderschap, executiekracht en maatschappelijke impact. Je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen, te reflecteren op wie jij bent en te groeien als veranderprofessional. We ondersteunen je persoonlijke ontwikkeling door diverse werkvormen zoals workshops, intervisie, games en personal coaching.

 

Dit unieke samenspel zorgt ervoor dat jij na anderhalf jaar klaar bent voor een management- of veranderfunctie in een organisatie waar jij je thuisvoelt. Zo kun je de golven die je al in gang hebt gezet, verder laten stromen.

O ja, ook qua arbeidsvoorwaarden zijn wij van waarde.

Wij regelen en betalen:

Startsalaris vanaf 2800 euro per maand + 27 vakantiedagen per jaar

Pensioenregeling (kun je niet vroeg genoeg mee beginnen)

Het ontwikkelprogramma van 60 dagdelen

NS Businesscard
/telefoonvergoeding/laptop

Begeleiding op gezond leven en werken

Wij vernieuwen onder andere bij