Ga naar de inhoud

Blog Leiderschap in de Zorg

Er zijn boeken vol geschreven over leiderschap, de een nog dikker dan de ander. Volgens ons gaat leiderschap in de kern over het geven van perspectief (richting), het vertalen van deze richting naar een gemeenschappelijk doel (binding) en de mensen in het team betrekken, inzetten en uitdagen op waar zij goed in zijn (ontwikkeling en autonomie). De huidige uitdagingen in de maatschappij vraagt daarbij om leiders die verbindend zijn. Leiders die actief zoeken naar verbinding met de mensen om zich heen, maar ook die verschillende vraagstukken weten te verbinden en daarmee probleem overstijgend kunnen én durven kijken en denken. Mensen die niet snel opgeven en die creatief zijn in het zoeken naar oplossingen en deze vervolgens ook realiseren. De transitie in de zorg heeft deze leiders nodig.

ZTORM staat voor dedrie  pijlers, leiderschap, executie- en innovatiekracht die elkaar aanvullen en versterken. Wij geloven dat er nieuw leiderschap nodig is in de zorg. Leiderschap dat een invulling geeft aan de bovengenoemde uitdaging en het beschreven profiel. Dat vraagt om mensen die in de kern zelf-reflectief zijn, verantwoordelijkheid nemen, werken vanuit vertrouwen, een voorbeeld willen zijn voor anderen en oog hebben voor de mensen om zich heen. Of te wel ‘gewoon’ eens de vraag stellen: “Hoe is het nu met je?” en “Hoe kan ik je helpen?”. Mensen bij wie duurzaamheid en inclusiviteit in de genen zit en die oog hebben voor de impact van keuzes op mens, organisatie, maatschappij en milieu in het groot en in het klein. Mensen die denken en werken vanuit de vraag “Hoe kan het wel?”.  Kortom: Mensen waar je mee wilt samenwerken! Deze mensen ontwikkelen wij binnen ZTORM.

In ons traineeship is persoonlijk leiderschap en het geven van leiding aan mensen en aan verandering een rode draad waar we veel in investeren. Binnen ZTORM geloven we dat je kennis kan eigen maken, maar de mate van ontwikkeling in (persoonlijk) leiderschap maakt hoe effectief je uiteindelijk bent.

Sander van der Veen

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

10 mei 2024

Janneke – Triathlon Bond

Lees verder

30 apr 2024

Ghislaine – UWV Amsterdam

Lees verder

22 mrt 2024

Thom -Youz, Parnassia Groep

Lees verder