Ga naar de inhoud

3 pijlers van zorginnovatie

Innovatie is de motor die ervoor kan zorgen dat de gezondheidszorg weer in haar kracht komt te staan. Het kan leiden tot nieuwe technologieën, processen en methoden voor diagnostiek en behandeling. Het is van vitaal belang dat organisaties de uitdaging aangaan om alle innovatiekansen nu écht te pakken. Dit kan door het creëren van een cultuur van innovatie en experimenteren, en door het aantrekken van talent en kennis uit verschillende disciplines.  Het vereist echter effectief leiderschap en executiekracht om innovaties te laten slagen.

1) Leiderschap speelt een cruciale rol bij het stimuleren van innovatie in de zorg. Het is belangrijk dat leiders zich bewust zijn van de behoeften van hun organisatie en de patiënten die ze bedienen. Ze moeten in staat zijn om een visie te creëren die de mogelijkheden van nieuwe technologieën en processen in de zorg weerspiegelt. Cruciaal is het om je eigen stijl van leiderschap goed te kennen, zodat je impact kan maken op je alle stakeholder rond je innovatieproject.

2) Executiekracht is de vaardigheid om de visie van leiderschap om te zetten in actie en tastbare resultaten. Het vereist een duidelijke strategie en planning, inclusief het opstellen van prioriteiten en het toewijzen van middelen. Het is belangrijk dat er een cultuur van verantwoordelijkheid en samenwerking wordt gecreëerd, zodat iedereen in de organisatie betrokken is bij de uitvoering van innovatieve oplossingen. 

3) Innovatie in de zorg is een complex en uitdagend onderwerp, maar met effectief leiderschap en executiekracht kunnen organisaties de voordelen van nieuwe technologieën en processen benutten en de zorg verbeteren voor patiënten en zorgverleners. We zetten daarvoor de methoden en vaardigheden van Social Design in, zodat een innovatie slaagt en goed verankert in de organisatie.

Juist hierom is Ztorm opgericht. Wij geloven in de kracht van effectief leiderschap in combinatie met executiekracht met als doel innovaties in de zorg te versnellen. Meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Mail naar klaarvoorde@ztorm.nl.  

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

08 feb 2024

Sybe – Hoogheemraadschap van Delfland

Lees verder

01 feb 2024

Fleur – Ministerie van BZ

Lees verder

22 jan 2024

Thom -Youz, Parnassia Groep

Lees verder