Ga naar de inhoud

Marathon spirit!

Met Ztorm zetten we in ons programma ook in op begeleiding rondom gezond leven en werken. Zowel fysiek als mentaal.  Dat gaat bij ons verder dan een mandje fruit op tafel in de kantine. In het kader van ‘practice what you preach’ liep ik op zondag 16 april de marathon van Rotterdam, mijn allereerste. Mijn voorbereiding was niet optimaal, maar toch heb ik er enorm van genoten. Gedurende deze marathon zijn mij een aantal zaken opgevallen. Allereerst: de saamhorigheid op deze dag was ongekend. Een dag die in het teken staat van sportiviteit, eensgezindheid en ieder met zijn/haar eigen doelen. Het positivisme op deze dag was opvallend te noemen en heb ik de laatste jaren niet veel gezien. En de organisatie…als je het hebt over executiekracht: dan is dit een 10 met een gouden griffel.

Waarom ik dit deel? Omdat een marathon lopen naast een fysieke, ook een mentale uitdaging is. Zelf ben ik naast een doener ook vooral een denker. Tijdens trainingen en het lopen van de marathon heb ik veel nagedacht, ook over de ontwikkeling van ons bedrijf Ztorm. Het gaat niet van een leien dakje: het veranderen van de zorg is vergelijkbaar met het lopen van een marathon. Ons geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld, en dat wisten we. Leiderschap gaat in dit geval over veel meer dan doen wat je zegt. Het gaat over het durven maken van autonome keuzes, moed tonen, doorzetten en interesse tonen in anderen. Alleen zo krijgen we dingen voor elkaar en komen we tot innovatie binnen de zorg. Het lopen van deze marathon heeft mij (wederom) het besef gegeven dat niet iedereen met dezelfde keuzes dezelfde resultaten kan halen. Zo werkt het leven niet. En juist met dat laatste helpen wij in ons Ztorm programma. We zijn nu een aantal maanden onderweg met Ztorm en ik ben bijzonder enthousiast over de ontvankelijkheid van onze dienstverlening (van managers binnen de zorg), maar ook van talenten die ons goed weten te vinden. Daar zijn we echt trots op: een teken dat we iets hebben ontwikkeld wat nodig is en aanslaat. Maar we zien ook dat de uitdagingen groot zijn en dat écht veranderen en durven innoveren er eentje van de lange adem gaat zijn. Dat behoudende gevoelens binnen de zorg(en soms terecht) veel aanwezig zijn. En dat toptalent schaars is.

Maar uiteindelijk ga je voor die finish, net als bij het lopen van een marathon. En die heb ik gehaald, en die halen we met Ztorm ook! En dat gevoel, daar doe je het voor!

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

10 mei 2024

Janneke – Triathlon Bond

Lees verder

30 apr 2024

Ghislaine – UWV Amsterdam

Lees verder

22 mrt 2024

Thom -Youz, Parnassia Groep

Lees verder