Ga naar de inhoud

Gaming als innovatie

Ztorm gelooft sterk in jong talent voor het realiseren van innovaties. Jong talent is fris en onbevangen maar laat ook resultaat zien waar het gaat om slimme oplossingen voor de zorg. Graag geven we aandacht aan een game dat door Manouk Smeulders en andere jonge innovators is ontwikkeld. De game helpt seksualiteit bespreekbaar te maken voor een doelgroep met een licht verstandelijke beperking en autisme. Mooi voorbeeld van executiekracht op zorginnovatie!

“Helaas heerst er nog altijd veel taboe op het onderwerp seksualiteit en intimiteit. Zorgprofessionals vinden het vaak lastig om over het onderwerp te praten en dat is natuurlijk helemaal niet gek. Ze zijn bijvoorbeeld bang dat het gevoelens losmaakt bij cliënten of bij zichzelf. Ze hebben het niet geleerd in hun opleiding of er is te weinig aandacht voor geweest. Het kan ook zijn dat zorgverleners het zelf te spannend vinden of denken dat de cliënt het te spannend vindt om erover te praten. Echter, dat het een lastig onderwerp is betekent niet dat het onderwerp niet leeft binnen de woongroep van de zorginstelling. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van onderlinge seksuele of intieme verlangens binnen de woongroep.

Game to Talk biedt met escape kist ‘De Kijkdoos’ onafhankelijke voorlichting en het geeft de zorgverlener de handvatten om het gesprek aan te gaan. De vragen tijdens het spel bieden de zorgverlener de zekerheid en houvast tijdens het gesprek. De escape kist is geschikt voor de doelgroep mensen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme vanaf 14 jaar, er zit geen maximumleeftijd aan het spelen van de escape kist. 

Onze missie is om door middel van de escape kist spelenderwijs en op een laagdrempelige manier het onderwerp seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken en spelers te verbinden. Het creëren van een veilige omgeving voor de speler is de eerste stap in het doorbreken van de taboe. Wij willen een wereld creëren waarin geen taboe ligt op seksualiteit. Met deze visie willen we dat de onderwerpen seksualiteit en intimiteit worden belicht in de zorg. Hierdoor kan deze primaire levensbehoefte van de speler in kaart worden gebracht en erop worden ingespeeld, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de speler.”

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem een kijkje op onze website: https://www.gametotalk.nl/

Manouk Smeulders

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

10 mei 2024

Janneke – Triathlon Bond

Lees verder

30 apr 2024

Ghislaine – UWV Amsterdam

Lees verder

22 mrt 2024

Thom -Youz, Parnassia Groep

Lees verder