Ga naar de inhoud

Fleur – Ministerie van Buitenlandse Zaken

We leven nu in een digitale wereld. Vroeger werd informatie gearchiveerd door archiefmedewerkers. Maar nu, met veel digitale documenten en data, wordt van individuele ambtenaren verwacht dat ze hun eigen informatie beheren. Het team Informatie waar ik gestart ben, heeft als doel om ambtenaren en afdelingen van het ministerie waar ik werk te adviseren hoe ze dat het beste kunnen doen.

Onder meer de toeslagenaffaire heeft aangetoond dat de informatiehuishouding moest worden verbeterd en mede daardoor is het besluit genomen dat de informatiehuishouding rijksbreed structureel beter op orde gebracht moet worden. Om dit te waarborgen is het ook noodzakelijk om het team bij mijn ministerie uit te breiden.

Naast mijn rol als informatieadviseur heb ik ook de opdracht gekregen om mee te denken hoe ons team zich kan ontwikkelen met betrekking tot de benodigde kennis, vaardigheden en teamontwikkeling. Door eerst zelf deze functie te verkennen, probeer ik een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de functie. Vervolgens zal ik samen met Ztorm en het ministerie met mijn ervaringen en frisse blik als jong talent advies geven op welke manier we ons nog ontwikkelen. Hierbij wil ik ook echt mijn eigen verwondering tijdens het inwerken meenemen.

Het maatschappelijk doel is het veiligstellen, verstrekken en verbeteren van de duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie. Op deze wijze kunnen het parlement en burgers beter van informatie worden voorzien. Het is voor mij waardevol om daar zelf en met nieuwe talenten een bijdrage aan te leveren!

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

09 jul 2024

Tijn – DCMR – Schiedam

Lees verder

11 jun 2024

Ztorm bundelt krachten met de Federatie voor Gezondheid voor een gezonde samenleving

Lees verder

10 mei 2024

Janneke – Triathlon Bond

Lees verder