Ga naar de inhoud

Executiekracht? Just do it

Executiekracht

De patiënt is ziek. Daarom gaan we de patiënt genezen. Koste wat kost. Want dat is waar de zorg goed in is. Kwalitatieve zorg bieden, koste wat kost, ongeacht het proces. Ik ken weinig branches waar men het in het eindproduct zoveel kwaliteit wil bieden als de zorg. Dit doet de zorg door constant maatwerk te leveren aan cliënt, bewoner of patiënt. Maar helaas gaat het soms ten koste van de eigen organisatie. We vergeten nog weleens de focus op de eigen organisatie. We zijn zo druk met kwaliteit dat we vergeten hoe we keuzes moeten maken. Knopen doorhakken. Gettingthingsdone. Bij Ztorm noemen we dat executiekracht.

Waarom heeft de zorg executiekracht nodig?

“Executiekracht is het vermogen om slagvaardig te handelen. Het is het vermogen om besluiten te nemen en tot een gerichte actie over te gaan.” Kortom: gewoon doen! Waarom is het nodig? Gebrek aan executiekracht zorgt voor gebrek aan innoverend vermogen. En innovatie is wat de zorg nodig heeft en waar we bij Ztorm voor staan. Innoveren kunnen we alleen door scherpe keuzes te maken, door te handelen, te vallen en weer op te staan en constant te leren van onze fouten. “Ja maar, wat nou als het misgaat?” wordt er vaak gezegd. Tja, als we het niet proberen zullen we het nooit weten. Ofwel, alleen door te doen, kunnen we fouten maken en door fouten te maken leren we. En dat leren leidt weer tot innovatie. Soms een pijnlijk proces, maar het is wel keihard nodig.

Hoe geeft Ztorm vorm aan executiekracht in ons opleidingsprogramma?

Binnen Ztorm geven we veel aandacht aan het thema ‘executiekracht’. Sterker nog, het is een van de drie pijlers binnen ons programma. We doen dit door jong talent te trainen praktische thema’s en methodieken als Lean, agile en projectmatig werken. Maar vooral ook door besluitvaardig te zijn en keuzes te maken Daarnaast zorgt onderlinge intervisie voor extra inzichten in effectief veranderen en leidt het tot verhoging van daadkracht. Zo zorgt Ztorm voor een sterkere zorg en is de vraag niet meer “wat nou als alles misgaat?”, maar “wat nou als alles lukt?”. Just do it. Vaart maken. Ben jij klaar voor de Ztorm?

Ferdinand Vroon

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

08 feb 2024

Sybe – Hoogheemraadschap van Delfland

Lees verder

01 feb 2024

Fleur – Ministerie van BZ

Lees verder

22 jan 2024

Thom -Youz, Parnassia Groep

Lees verder