Ga naar de inhoud

Blog zorginnovatie

Zorgorganisaties staan voor grote opgaven. De wereld waarin we leven wordt gekenmerkt door snelle en voortdurende verandering. Om ‘mee te blijven doen’ is het van belang dat je als zorgorganisatie voortdurend innoveert. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In deze blog behandelen we het thema zorginnovatie in combinatie met jong talent.

Ztorm past hierbij de design thinking methode toe om het proces tot innovatie te begeleiden. Zeer effectief! Design thinking is een methode die wordt gebruikt om problemen op te lossen. Het is een voorloper op innovatie. Binnen deze methode staat de gebruiker (mens) centraal. De kracht van design thinking zit met name in het sociale aspect, de mindset en de manier om een probleem te benaderen. Belangrijke factoren zijn co-creatie, echt samenwerken, de focus op de gebruiker(klant), experimenteren, werken met korte iteraties en testen.

Creativiteit en het bieden van ruimte voor creativiteit is een belangrijke voorwaarde om de design thinking methode op innovatieprojecten toe te passen. Jong talent is hier uitermate geschikt voor. Niet alleen om de kracht van verwondering toe te passen, maar ook omdat zij competenties bezitten die essentieel kunnen zijn om een innovatieproject te laten slagen.  Ook zien we dat jonge talenten van Ztorm competenties bezitten als: verbindend vermogen, oplossingsgericht, analytisch vaardig en out-of-the box denkend. Ze denken anders en handelen anders, en passen andere waarden toe. Eigenlijk zeggen we: creativiteit + design thinking = innovatie. Door creativiteit te stimuleren stel je jouw organisatie in staat om tot nieuwe toepassingen te komen.

Tiemen Storm

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

08 feb 2024

Sybe – Hoogheemraadschap van Delfland

Lees verder

01 feb 2024

Fleur – Ministerie van BZ

Lees verder

22 jan 2024

Thom -Youz, Parnassia Groep

Lees verder