Ga naar de inhoud

Bali voor de ztorm

Mijn naam is Aimée van ‘t Hoff. Vanaf 1 juni ga ik met veel plezier aan de slag als zorginnovator bij Ztorm! Maar voor dat zover is ben ik twee maanden aan het reizen in Indonesië.

Mijn reis begon op Sumatra, een groot eiland in het noorden van Indonesië. Hier ben ik na het bijkomen van mijn jetlag op een 3-daagse jungle trekking gegaan. Deze trek deed ik samen met een groepje en twee lokale gidsen. Tijdens de trek liepen we door de prachtige groene natuur en sliepen wij in een tent in de jungle. Wij hebben orang-oetangs, apen, schildpadden en allemaal verschillende insecten gezien.

Van te voren vroeg ik mij wel af; hoe gaat dat dan, we moeten toch eten en drinken? En onze tenten en matjes; staan die daar dan? Wordt dat allemaal meegebracht? Je moet je afvragen wat heb je echt nodig om te overleven. Als mens heb je energie nodig wat je uit voeding kan halen. Gelukkig groeit er genoeg fruit in Indonesië. En ik kan je zeggen; een ananas in Nederland smaakt niet hetzelfde als een ananas in Indonesië.

Keep it simpel

De laatste dag van de trek gingen wij raftend naar beneden. Acht mensen met al hun spullen op vier kleine banden meekrijgen? Kan prima met een stuk touw. Peddel meesjouwen? Niet nodig, gewoon een sterke tak uit de jungle halen, die met een mes scherp slijpen en je komt tot het einde. Gelukkig doen ze in de jungle niet zo moeilijk en moet je creatief omgaan met de middelen die er tot je beschikking staan! Deze jungle-trekking heeft mij laten inzien dat het belangrijk is om soms terug te gaan naar de vraag: wat is er nodig? En daar op in spelen. Ik kijk er naar uit om deze inzichten mee te gaan nemen naar mijn eerste opdracht bij Ztorm!

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

09 jul 2024

Tijn – DCMR – Schiedam

Lees verder

11 jun 2024

Ztorm bundelt krachten met de Federatie voor Gezondheid voor een gezonde samenleving

Lees verder

10 mei 2024

Janneke – Triathlon Bond

Lees verder