Ga naar de inhoud

Hoe kies ik een traineeship?

Ztorm introduceerde begin 2023 een nieuw traineeship, gericht op het helpen innoveren van de zorg en publieke organisaties in Nederland. Omdat de term “traineeship” veel wordt gebruikt én misbruikt, is het goed om als potentiële trainee te onderzoeken welke lading er gedekt wordt. Zo kun je zorgvuldig kiezen wat het best bij jou past. Ztorm legt zichzelf op de meetlat en onderscheidt zich als volgt:

Voor starters én doorstarters

Vaak worden traineeships georganiseerd voor starters die net van school komen. De begeleiding is dan gericht op ervaring opdoen in je eerste baan. Wij leggen de lat wat hoger. Ztorm is beschikbaar voor starters maar ook voor doorstarters met een HBO- of WO-achtergrond. De pittige innovatieopdrachten waar je aan gaat werken, sluiten aan op talentvolle starters maar ook op jong talent met werkervaring. Gezien de verantwoordelijkheid die jij krijgt, ondersteunen wij jou met een passend intensief ontwikkeltraject en persoonlijke begeleiding.

Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Veel traineeships zijn gericht op één functie, zoals data-analist, of een domein, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid. Ztorm heeft als missie en focus om het publiek domein en de zorgsector te helpen vernieuwen. Het ontwikkelprogramma helpt jou om een goede innovator te worden waarbij drie pijlers elkaar versterken; leiderschap, executiekracht en veranderkracht. Dat betekent dat persoonlijke ontwikkeling en het trainen op vaardigheden centraal staan. Je wordt geholpen om jouw eigen leiderschapsstijl te ontdekken, je leert hoe je met daadkracht en resultaat een project oplevert en je wordt opgeleid om samen met de organisatie een veranderproces te ondersteunen zodat de vernieuwing ook een verbetering wordt. Deze drie pijlers zijn essentieel in je veranderkracht als (door)starter en natuurlijk ook voor toekomstige strategische rollen in jouw loopbaan.

Specialist of generalist?

Dat betekent dus dat je een specialist wordt in maatschappelijke verandering. Maar als je inzoomt op de thema’s waarmee je aan de slag gaat, ben je eigenlijk meer een generalist. Je hebt vele jaren achter de rug met het studeren op inhoud. Wij weten dat jij je nieuwe materie snel eigen maakt. Bij Ztorm ga je aan de slag bij één of meerdere organisaties waarbij je juist verschillende veranderopdrachten gaat doen. In overleg met jou kijken we waar jouw interesses liggen; Duurzaamheid? Procesinnovatie? Domotica? Strategisch HRM? Het kan op jouw bordje komen.

Kortom; past deze aanpak minder bij je, zoek dan verder naar andere goede traineeships die er voor je zijn. Is Ztorm jou op het lijf geschreven? Meld je dan aan voor een kennismaking!

Mark van Bruxvoort

Uitgelezen?

Lees onze andere berichten

Terug naar het overzicht

10 mei 2024

Janneke – Triathlon Bond

Lees verder

30 apr 2024

Ghislaine – UWV Amsterdam

Lees verder

22 mrt 2024

Thom -Youz, Parnassia Groep

Lees verder